top of page

İSTEDİKLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRME SANATI

Güncelleme tarihi: 11 Eyl 2019

“İstediklerim bir türlü gerçekleşmiyor” diyenler, işte size gerçekleşmeme nedenleri ve gerçekleştirmeniz için yapmanız gerekenler…


Hani bazen duyarsınız ya, ya da bazen farkında olmadan kendinize söylersiniz …”Off  yine istediğim olmadı” , ”Tanrım neden istediklerimi bir türlü bana vermiyorsun?”  ”Elimden gelen her şeyi yapmama rağmen neden istediğim sonuçları elde edemiyorum?” …


Öncelikle gerçekten ne istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Yani bir şeyi istemeden önce onu neden istediğinizi ve gerçekten isteyip istemediğinizi bilmeniz gerekiyor. Kendiniz için mi yoksa başkalarının gözünde olumlu izlenim yaratıp imajınızı daha görünür, gösterişli hale getirebilmek için mi istiyorsunuz? Yani kısacası “öz”ünüz mü “ego”nuz mu bu isteğin asıl sahibi?


Bilinçaltınızda istediğiniz şeyin gerçekleşmesini engelleyen negatif inanç kalıpları varsa bunları farkedip dönüştürmeniz gerekir. Yani bir şeyi bilinç düzeyinde istediğinizi zannederken, bilinçaltınızda onu istemeyen bir yanınız olabilir. Bu durum, aynı anda hem gaza hem de frene basmak gibidir. Yani bu tezat düşüncelerle sadece olduğunuz yerde patinaj çekersiniz. Örneğin, kariyerinizde daha çok başarılı olmak ve daha çok para kazanmak istiyorsunuz, bu bilinçli yanınız…”Çok para kazanırsam bunu nasıl idare ederim?” ya da “ya birgün kariyerimi, kazandıklarımı kaybedersem?” gibi düşünceler de bilinçaltınızdaki düşünceleri temsil ediyor. Ya da bir yandan evlenmeyi çok isteyip diğer yandan evliliğin özgürlüğü kısıtlayıcı veya aşırı sorumluluk getirdiğini düşünmek gibi…


En önemlisi istediklerinizi eyleme dönüştürme aşaması. Yani “ben oturayım evren bana istediğimi verir” mantığı kesinlikle geçerli değil. Hedefinize ulaşmak için harekete geçmeniz, çalışmanız ve elinizden geleni yapmanız  gerekiyor… Bu aşamada önemli olan planlı ve adım adım eylemler yapmak.

Ve tabii son aşama da tevekkül etmek yani sabretmek aşaması. Bu süreç her istek için ayrı ayrı işliyor bana göre. Yani tüm bu saydığım aşamaları gerçekleştirdikten sonra geriye sadece sonsuz bir güven içinde beklemek gerekiyor.


Ama Şems’in söylediği gibi bekleyip sabretmekten bahsediyorum; “Sabretmek öylece durup beklemek değil, ileri görüşlü olmak demektir. Sabır nedir? Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir.” Allah aşıkları sabrı gülbeşeker gibi tatlı tatlı emer, hazmeder. Ve bilirler ki, gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerekir.”




107 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page